Απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές για το κόμμα ΚΙΕΦ να θέσει ο Άρειος Πάγος

Απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές για το κόμμα ΚΙΕΦ να θέσει ο Άρειος Πάγος

Επιστολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απέστειλε ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος ΑΚΚΕΛ, κ. Βάκης Τσιομπανίδης, ζητώντας την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος ΚΙΕΦ στις εκλογές λόγω της απαράδεκτης στάσης που εξέφρασε η επικεφαλής του, απροκάλυπτα υπέρ του τουρκικού καθεστώτος σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος ΑΚΚΕΛ απευθύνεται σε εσάς με αίσθημα οργής και ανησυχίας από τις πρόσφατες δηλώσεις της Τσιγδέμ Ασάφογλου, επικεφαλής του κόμματος ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης & Φιλίας), σε συνέντευξη που έδωσε στον διαδικτυακό τόπο alexpoli.gr. Στην ερώτηση ότι αν γίνει πολεμική σύγκρουση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ποια θα ήταν η στάση της, αυτή απάντησε ότι μητέρα πατρίδα της είναι η Τουρκία, δίνοντας σαφές στίγμα ότι αν και έχει την Ελληνική υπηκοότητα, η υποστήριξη της θα είναι στην επιτιθέμενη Τουρκία.

Αυτή η δήλωση αποτελεί ξεκάθαρη εξάρτηση από μία ξένη κυβέρνηση η οποία εκτός του ότι είναι γνωστότατα εχθρική προς την Ελλάδα, αποτελεί επιπλέον και ομολογία συνεργασίας με τον εχθρό όταν υπάρχει πολεμική σύγκρουση με το καθεστώς αυτής της χώρας. Είναι Απαράδεκτο και Ακραία Προσβολή προς τους Έλληνες πολίτες να γίνει δεκτή οποιαδήποτε συμμετοχή αυτού του κόμματος στις εθνικές εκλογές ενώ ακόμη και η λειτουργία αυτού του κόμματος είναι αμφίβολο αν προσφέρει στη δημοκρατία και στην ευημερία του ελληνικού λαού, δεδομένης και της προαναφερθείσας εξάρτησης με ένα εντελώς ανελεύθερο καθεστώς στη γειτονική χώρα.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας ότι η απαγόρευση συμμετοχής αυτού του κόμματος στις εθνικές εκλογές είναι μονόδρομος για την προστασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην χώρα μας όση τουλάχιστον έχει μείνει και όσο προσπαθούμε εμείς και άλλα κόμματα να διατηρήσουμε μέσα στις συνθήκες κρίσης που έχουν δημιουργηθεί από άλλες κυβερνήσεις εντός της τρέχουσας δεκαετίας».

Το ΑΚΚΕΛ έχει την πεποίθηση ότι τέτοιες προσχεδιασμένες προκλήσεις στους τομείς της εθνικής ασφάλειας δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες, αλλά πρέπει να υπάρχει παραδειγματική αντίδραση από την Ελλάδα για εξουδετέρωση της όποιας υπονομευτικής δράσης σχεδιάζεται στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.